Magic Kingdom - Blaze Of Rage

Blaze Of Rage

· Udkommer

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sand magi har høj værdi

Det eventyrlige Magic Kingdom har eksisteret siden 1998, skabt af Dushan Petrossi, og er et fantasifuldt rige, hvor engle, riddere, dæmoner og hekse lever side om side i harmonisk kaos. På deres nyeste udgivelse, Blaze of Rage, får vi derfor et klassisk eventyr serveret: Sjæle fanget i limbo gør oprør, bryder deres lænker, og kaster sig ud i en invasion af det magiske rige. Hvis der skulle være nogen tvivl (og det håber jeg virkelig ikke!), så er genren selvfølgelig power-metal – og denne gang leveret fra landet, der er kendt for trappistøl, Tintin og en lille dreng, der konstant tisser, nemlig Manneken Pis. Vi taler naturligvis om Belgien, som i årevis har lidt under skuffelser på fodboldbanen med deres såkaldte ”gyldne generation”. Men måske kan de hvirvlende guitarsoli og dobbeltpedalens rasen give noget at være stolte af? Eller ender Blaze of Rage som endnu en smuk idé, der løber ud i sandet – eller måske i denne sammenhæng, som en munkeøl uden brus?

If it ain’t broke, don’t fix it. Eller; Si ce n'est pas cassé, ne le répare pas

Powermetal-genren har, efter min mening, stået stille i lang tid – men det er lidt et tveægget sværd. For genkendeligheden er netop det, mange fans søger. Når powermetal leveres tight og tro mod genrens rødder, kan det sagtens fungere glimrende i sin klassiske form. Mange andre bands forsøger dog at blande flere genrer ind i mikset og tilføje nye elementer, som for eksempel Brothers of Metal har gjort med stor succes. Magic Kingdom vælger dog en mere forsigtig tilgang, for på trods af, at deres udgivelse byder på elementer af thrash, blastbeats og klassisk heavy metal, føles det samlede resultat aldrig som en genreudvidelse, men mere som et genblik fra genrernes storhedsperioder. Der er med andre ord ikke de store overraskelser i vente. Belgierne leverer et lydbillede, der mest af alt minder om en blanding af Stratovarius og ethvert andet projekt skabt af – eller inspireret af – Luca Turilli, som eksempelvis Rhapsody of Fire. Ironisk nok fungerer bandet bedst, når de tager afstand fra dette, skruer tempoet ned og lader de tunge thrash-riffs tage styringen. Et glimrende eksempel er nummeret "Undead at the Gates", hvor det tunge riff virkelig rammer plet og viser potentiale.

Forsanger Michael Vescera, der er en erfaren herre med rødder i et utal af andre metalbands, sluttede sig til det belgiske ensemble i 2019. Han får virkelig sit vokale talent sat på prøve, da han på Blaze of Rage skal varetage hele fire forskellige karakterers stemmer – lige fra ”dæmonens growl” til ”spøgelseskongens tenor”. Vescera gør, hvad han kan, men den ambitiøse opgave kræver mere, end en enkelt vokalist kan levere alene. Realistisk set havde det nok været en fordel at inddrage flere gæstevokalister for at give de forskellige stemmer den nuancerede dybde, de fortjener. Jo mere man lytter til albummet, jo tydeligere bliver det også, at "The Great Retribution" er tænkt som pladens store samlingspunkt. Uheldigvis er det også her, at tingene for alvor falder fra hinanden. Nummeret forsøger at forene alle fem karakterers stemmer og melodier i ét stort symfonisk opgør, men resultatet er et kaotisk og usammenhængende rod, der emmer mere af ødelæggelse og krig end harmoni. Visionen fejler ikke noget – ideen er ambitiøs – og guitaren lyder også flere steder rigtig lækker - men udførslen lever slet ikke op til konceptets potentiale. Bandet beskriver desuden selv Blaze of Rage som et konceptalbum med 12 selvstændige kapitler. Det lyder flot på papiret, men med et tema, der er så generisk som denne fortælling, føles det mere som tomme ord end et stærkt narrativ.

En tryllekunstner uden es i ærmet

Magic Kingdom kan sagtens spille på deres respektive instrumenter, men deres musik føles mere som en hyldest til fortidens klassikere end noget andet. Trods forsøg på eksperimenter forbliver albummet velkendt og lidt for hurtigt glemt, hvilket i sig selv er lidt af en bedrift med en spilletid på over en time. Den belgiske kvartet må nøjes med fem kranier denne gang, men det er trods alt også præcis det antal live-action karakterer der figurerer albummet. Det magiske rige længe leve. 

 

Tracklist

  1. Sanctus Maleficus
  2. The Great Rebellion
  3. Blaze Of Storming Rage
  4. Undead At The Gates
  5. The Great Invasion
  6. Frozen Realm Of Death
  7. Unsacred War Alliance
  8. The Great Retribution
  9. Ashes In The Wind
  10. Bells Of Triumph
  11. Fallen For The Kingdom
  12. Lonely In The Universe