Metallens næstmest successfulde bedstefar er tilbage
Tyske Udo Dirkschneider er noget af en metalveteran. Uundgåeligt ikke at nævne at han var forsanger i Accept før han dannede sit eget band i 1987, og efter lidt startproblemer har bandet eksisteret siden 1995. Så mange år i metallens tro tjeneste har selvfølgelig affødt en masse oplevelser og erfaringer, og af dem har forskellen på rig og fattig gjort størst indtryk på Udo. Dette forsøger han, dog med et lidt blandet udbytte, at skildre på bandets seneste album Decadent.
Rig på evner, fattig på fantasi
Albummet starter ud med ”Speeder”, som ironisk nok ikke er særlig hurtigt. Denne lidt-over-midt-tempo sang starter med en kort og lige-på intro, en simpelt vers/omkvæd-struktur. Første nummer giver ikke lovning på, at der er meget nyt under hjelmen, og det hjælper titelnummeret heller ikke på.
Denne struktur forsætter ufortrødent til og med ”Mystery”, som trods det monotone feel har noget mere variation end de første tre numre. Her går det lidt langsommere, men omkvædet føles ikke som en ekstra del af værelset, og modsat ”Speeder” giver nummeret rent faktisk lytteren lyst til mere.
Desværre er det kun ”Mystery” der byder på lidt spice i det meget ensformige album.”Secrets In Paradise” er det tætteste Decadent kommer på en ballade.”Meaning of Life” har en fed intro, men er hurtigt tilbage i den repetitive tråd igen. Musikerne gør et godt stykke arbejde, og guitarsoloerne lyder møgfede. Lyden er i top, men hvad ville man ellers forvente med en hjælpende hånd fra Jacob Hansen. Men manglerne på variation står tilbage som albummets mest fremtrædende kendetegn.
Utrolig uinteressant
Decadent lyder godt og spiller godt, men det positive stopper også der. Lige fra starten fremstår albummet fantasiløst og monotont, og det ændrer sig kun på et enkelt nummer. Næsten alle numrene går i det samme tempo, er meget tæt på at have det samme riff og jævnt banal lyrik.
Vi ender på en fattig karakter.
Decadent giver et godt billede af albummets feel.